Żurek na skrzydełku.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
4243839 UNPDF
Żurek na skrzydełku
Składniki
Włoszczyzna, skrzydełko kurczaka, szklanka dobrze
ukwaszonego żuru, duża cebula, 2 ząbki czosnku, pół szklanki
śmietany 12-proc., 2 jaja, łyżeczka jarzynki lub innej przyprawy
warzywnej do zup, listek laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego,
sól, pieprz, majeranek, kilka gałązek koperku lub natki pietruszki
Sposób przyrządzania
Z oczyszczonej włoszczyzny i skrzydełka ugotować niepełny litr wywaru. Przecedzić,
dodać opieczoną nad ogniem cebulę, zmiażdżony czosnek, żur i przyprawy. Gotować
kilka minut. Śmietanę rozprowadzić niewielką ilością gorącego wywaru, dodać do żurku,
zagotować. Ugotowane jaja obrać, pokroić na ćwiartki. Marchew z włoszczyzny pokroić
na plasterki. Ułożyć na talerzach cząstki jaj i marchew, zalać żurkiem, posypać zieleniną.
(4 porcje po 105 kcal).
Plik z chomika:
hazelleyes86
Inne pliki z tego folderu:
FLAKI PO POLSKU.doc
(22 KB)
Flaczki na rosole.doc
(20 KB)
Flaki na inny sposób.jpg
(43 KB)
FLAKI PO POLSKU.doc
(22 KB)
Kapuśniak.JPG
(67 KB)
Inne foldery tego chomika:
██ PRZEPISY . . . ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬(1)
★Gotowanie★
2011
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin