Łopatka w sosie własnym.odt

(11 KB) Pobierz

 

 

Łopatka w sosie własnym

 

 

Składniki na 8 porcji :

 

ok. 1 kg łopatki

2 marchewki

1 duża lub 2 mniejsze cebule

1 łyżka soli

0,5 łyżeczki pieprzu

2 łyzki oleju

 

Sposób przyrzadzenia :

 

1. Marchew i cebulę posiekamy drobniutko i mieszamy ze solą, pieprzem i olejem. Powstałą masą dokładnie pokrywamy uprzednio wymyty i osuszony kawałek mięsa. Chowamy to do garnka, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na ok. 12 godzin.

2. Po tym czasie przestawiamy garnek do piekarnika, ustawiamy na temperaturę 180 st. C i trzymamy tam 1,5 godziny, cały czas pod przykryciem.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin