CIASTO:
1.5 szklanki mąki;
½ szklanki cukru;
3 łyżki kakao;
1 margaryna;
3 łyżeczki proszku do pieczenia;
4 jaja;
5 łyżeczek wody;
Margarynę rozpuścić dodać cukier, wodę i kakao – wszystko gotować 5 min. na wolnym ogniu. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka, dokładnie wymieszać. Odlać ½ szklanki i ostudzić, do reszty dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubitą na sztywno pianę, wszystko dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
SER:
1 białego, tłustego sera;
½ kostki margaryny lub masła;
1.5 szklanki cukru;
1 budyń waniliowy lub śmietankowy;
1 cytryna;
6 jaj;
10dag rodzynek;
Ser trzy razy przekręcić przez maszynkę, margarynę rozetrzeć i dodawać po łyżce sera, cukru, budyniu, 1 żółtko; wszystko wymieszać. Cytrynę umyć i całą zetrzeć na tarce. Na końcu dodać pianę ubitą z 6 białek, wszystko lekko wymieszać. Na ciasto wykładać ser, piec 1h. w temp. 200ºC. Po upieczeniu polać polewą.
5 żółtek;
3 szklanki mąki;
2 łyżeczki proszku do pieczenia;
5 łyżek cukru;
1 margaryna kasia;
MASA SEROWA:
80 dag sera tłustego lub półtłustego;
puszka brzoskwiń;
1 jajko;
½ kostki masła;
½ szklanki cukru; zapach;
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
Wszystko razem utrzeć na jednolitą masę(bez brzoskwiń). Ciasto podzielić na dwie części jedną rozwałkować na blachę, a drugą wstawić do lodówki. Na ciasto wyłożyć masę serową, na to wyłożyć brzoskwinie następnie piana, a na wierzch zatrzeć na tarce drugą część ciasta.
hazelleyes86