Zupa krem z selerów.rtf

(5 KB) Pobierz
Zupa krem z selerów

Zupa krem z selerów

 

Składniki:

20 dag selera naciowego

300 g selera korzeniowego

półtora litra Bulionu warzywnego WINIARY (z kostki)

70 g sera

2 łki masła

cebula

150 ml śmietanki 12-proc.

2 żółtka

 

Selery umyj, drobno pokrój razem z cebulą i podduś na maśle. Następnie wlej gorący Bulion warzywny WINIARY i gotuj pod przykryciem przez 20 minut. Następnie ostudź i zmiksuj.

 

Ser rozkrusz na małe grudki, śmietanę wymieszaj z żółtkami na jednolitą masę. Zupę ponownie zagotuj, dodaj ser. Teraz mieszaj i podgrzewaj na małym ogniu, aż grudki sera częściowo się rozpuszczą (nie dopuść do wrzenia). Pod koniec wlej śmietanę z żółtkami, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Podawaj z grzankami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin