ciasteczka wiśniowe.doc

(19 KB) Pobierz
Składniki

Składniki

·         30 dag mąki pszennej tortowej

·         20 dag masła extra

·         10 dag cukru pudru

·         1 żółtko jaja kurzego

·         szczypta soli białej

·         wiśnie koktajlowe

·         cukier puder do posypania

Sposób przygotowania

  1. Do przesianej maki dodać szczyptę soli i pokrojone masło, posiekać razem. Dodać żółtko i cukier, zagnieść ciasto, schłodzić 30 minut w lodówce.
  2. Rozwałkować na grubość 3 mm, radełkiem wyciąć kwadratu o boku 10 cm. Każdy naciąć w rogach na 3 cm, co drugi rożek ciasta złożyć do środka i przycisnąć.
  3. Piec 25 minut w 180?c, po wyjęciu na środku położyć wisienkę, posypać cukrem pudrem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin