Roladki z piersi kurczakaSkładniki:- piersi z kurczaka- szynka surowa lub tyrolska- ser żółty- zielona pietruszka- pomidor- sól, pieprz, ewentualnie vegeta- brzoskwinie z puszkiPrzygotowanie:Piersi z kurczaka osuszyć, pokroić w plastry, lekko rozbić. Ser żółty, szynkę, pomidor pokroić w plastry. Na każdym plastrze szynki, ułożyć plaster sera, pomidora i posypać natką pietruszki oraz położyć kawałeczek masła. Zwinąć w rulonik. Każdy rulonik owinąć płatem mięsa (ciasno, boki dobrze skleić), posypać wegetą lub solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i rozbitym jajku. Smażyć na oleju. Przed podaniem ułożyć na półmisku i udekorować kawałkami brzoskwiń (albo położyć kawałeczek na każdej roladzie, albo położyć obok).
ROZAROZ