bezowe balwanki.txt

(0 KB) Pobierz
Bezowe bałwanki
bezowe-balwanki.jpg
Opis: 
Takie bałwanki będš smakowały wszystkim, którzy lubiš bezy, również niebanalnie ozdobiš zimowy tort.
Sk3adniki: 

    * Dwa białka,
    * pół szklanki cukru- pudru,
    * mikser,
    * papier do pieczenia.

Do ozdabiania:

    * Kolorowy lukier w tubkach,
    * skórka z pomarańczy.

Wykonanie:

   1. Połšcz białko z cukrem-pudrem i ubijaj je mikserem na wysokich obrotach aż do uzyskania sztywnej piany.
   2. Ułóż papier do pieczenia na blasze. Łyżeczkš nakładaj pianę z białek tak, żeby powstał kształt bałwanka.
   3. Zapiekaj w piekarniku na bardzo wolnym ogniu.
   4. Gotowe bałwanki ozdób kolorowym lukrem. Nosy można wykonać z kawałka skórki pomarańczy.


Smacznego!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin