KROKIETY NADZIEWANE Sk�adniki: Ciasto: Ziemniaki gotowane 1 kg M�ka pszenna 3 �y�ki Jaja 2 szt. Przyprawy Nadzienie: Mi�so wieprzowe siekane 0,30 kg Cebula 0,10 kg Por 0,10 kg Marchewka 0,10 kg Mas�o 0,20 kg Przyprawy Panierka: Jaja Bu�ka tarta Olej do sma�enia Sos �urawinowy: �urawina 0,25 kg Jab�ka 0,10 kg Cytryna 1 �y�eczka Musztarda 1 �y�eczka Mi�d 1 �y�eczka Przygotowanie: - ugotowane ziemniaki przetrze� i wymiesza� ze sk�adnikami ciasta; - pokrojone: mi�so, marchew, por, cebul� � podsma�y� na ma�le i doda� przyprawy; wystudzi�; - z ciasta formowa� placki, na�o�y� �y�k� farszu, zawin��, nada� kszta�t krokieta, obtoczy� w jajku i panierce; - sma�y� na g��bokim t�uszczu; Podawa� na gor�co z sosem �urawinowym.
RUUKKI