KROKIETY NADZIEWANE.txt

(0 KB) Pobierz
KROKIETY NADZIEWANE 
Sk�adniki:
Ciasto:
Ziemniaki gotowane 1 kg
M�ka pszenna 3 �y�ki
Jaja 2 szt.
Przyprawy
Nadzienie: 
Mi�so wieprzowe siekane 0,30 kg
Cebula 0,10 kg
Por 0,10 kg
Marchewka 0,10 kg
Mas�o 0,20 kg
Przyprawy
Panierka:
Jaja
Bu�ka tarta
Olej do sma�enia
Sos �urawinowy:
�urawina 0,25 kg
Jab�ka 0,10 kg
Cytryna 1 �y�eczka
Musztarda 1 �y�eczka
Mi�d 1 �y�eczka
Przygotowanie:
- ugotowane ziemniaki przetrze� i wymiesza� ze sk�adnikami ciasta; - pokrojone: mi�so, marchew, por, cebul� � podsma�y� na ma�le i doda� przyprawy; wystudzi�; - z ciasta formowa� placki, na�o�y� �y�k� farszu, zawin��, nada� kszta�t krokieta, obtoczy� w jajku i panierce;
- sma�y� na g��bokim t�uszczu;
Podawa� na gor�co z sosem �urawinowym. 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin