Masło czosnkowe-ziołowe
Początek formularza
Dół formularza
Składniki: 1/2 kostki masła śmietankowego czosnek (kilka ząbków) łyżka ziół prowansalskich świeże zioła natka pietruszki sól, pieprz Sposób wykonania: Masło lekko rozpuścić np. wstawić na kilka sekund do mikrofalówki( tak aby łatwo było rozmieszać składniki). Wcisnąć kilka ząbków czosnku i wymieszać. Dodac szczyptę ziół prowansalskich, odrobinę soli i pieprzu. Odstwić i czekac aż masa spowrotem zacznie gęstnieć. Co pewien czas trzeba mieszać bo inaczej przyprawy opadną na dół. Pod koniec dodajemy troszeczkę świeżych ziół i natki pietruszki. Idealne do pieczonych ziemniaków, tostów czy pieczywka z grilla. Jeżeli nie mamy świeżych ziół należy dodać więcej ziół prowansalskich bądż też jakieś innej mieszanki.
RUUKKI