Przecieraki z boczusiem i serkiem.rtf

(1 KB) Pobierz

 

 

 

 

 

 

                               ęłęóPrzecieraki z boczusiem i serkiem

 

ęłęóSkładniki:


- ziemniaki (ilość według uznania i potrzeb ,
- sól,
- mąka

dodatkowo:
- boczek wędzony
- 1 - 2 cebule
-ser biały

 

ęłęóZiemniaki zetrzeć na tarce. Odcisnąc z nich trochę soku lecz nie cały.                                        Następnie dodać mąkę, tyle by powstało w miarę gęste ciasto.                                               Zagotowac posoloną wodę. Z ciasta odrywać małe kawałki i wrzucać na                                 gotującą się wodę. Gotować aż kluski wypłyną na wierzch wody.

Przecieraki podawać z zesmażonym boczkiem z cebulą.                                                                  Można do tego dodać biały ser                                                                                                                                  ( ja osobiście tą wersję najbardziej lubie =) ).

 



 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin