Małe rybki karmelizowane w sosie sojowym i cukrze.pdf
(
112 KB
)
Pobierz
325507207 UNPDF
Małe rybki karmelizowane w sosie sojowym
i cukrze
Przepis z programu
Kylie Kwong: Moje Chiny
(odc.5)
ilość osób:
6
trudność:
łatwe
Składniki
300g całych sardynek, wypatroszonych i oskrobanych
2 łyżki mąki
500ml oleju do smażenia na głębokim tłuszczu
5 łyżek wina ryżowego
1 łyżka ciemnego sosu sojowego
1 łyżka jasnego sosu sojowego
2 łyżeczki brązowego cukru
½ łyżeczki brązowego octu ryżowego
Przygotowanie
Obtocz sardynki w mące, strzep nadmiar. Rozgrzej olej w woku aż zacznie dymić, delikatnie
wrzuć połowę sardynek. Smaż przez 2 minuty, następnie wyjmij łyżką cedzakową i odłóż na
ręcznik papierowy, żeby odciekły. Powtórz proces z resztą rybek. Odlej zużyty olej i wytrzyj
wok ręcznikiem papierowym. Włóż pozostałe składniki do czystego woka i smaż na średnim
ogniu przez jakieś 3 minuty, aż zaczną się karmelizować. Włóż rybki do woka, polej je sosem
i od razu podawaj.
© Kylie Kwong
Plik z chomika:
tojapatka
Inne pliki z tego folderu:
Wieprzowina dongpo.pdf
(108 KB)
Tofu mapo.pdf
(116 KB)
Szaszłyki jagnięce.pdf
(113 KB)
Smażone ziemniaki z kiełbasą lup cheong i zielonym chili.pdf
(111 KB)
Smażone polędwiczki wieprzowe z suszonym chili.pdf
(111 KB)
Inne foldery tego chomika:
●Kuchenna chemia
2013
ABC gotowania
ABC gotowania 2
Anna Starmach 25 min
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin