Zupa won ton z krewetkami.pdf
(
106 KB
)
Pobierz
329735992 UNPDF
Zupa won ton z krewetkami
Przepis z programu
Nancy Lam
Składniki:
ciasto do pierożków won ton
nadzienie:
300 gramów oczyszczonych i wyżyłowanych krewetek
1 białko
ćwierć łyżeczki czarnego pieprzu
1 łyżeczka oleju sezamowego
1 łyżeczka skrobii kukurydzianej
2 łyżki
sosu sojowego
60 gramów orzechów wodnych
dymka
rosół z kości kurczaka
sos rybny
świeża kolendra
Przygotowanie:
Krewetki zmiksować na gruboziarnistą masę, dodać białko, czarny pieprz, olej sezamowy,
skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę i orzechy wodne. Napełnić nadzieniem kawałki
ciasta i skleić brzegi tworząc małe sakiewki. Pierożki wrzucić do wrzątku i poczekać aż
wypłyną. Rosół przecedzić i zalać nim pierożki. Dodać świeżą kolendrę i sos rybny.
© Nancy Lam
Plik z chomika:
tojapatka
Inne pliki z tego folderu:
Zupa won ton z krewetkami.pdf
(106 KB)
Zupa ananasowa.pdf
(105 KB)
Wołowina z orzechami nerkowca i chili w słodkim sosie sojowym.pdf
(110 KB)
Wieprzowina babi tucheo z papryczkami chili.pdf
(118 KB)
Trzej mędrcy wschodu.pdf
(115 KB)
Inne foldery tego chomika:
●Kuchenna chemia
2013
ABC gotowania
ABC gotowania 2
Anna Starmach 25 min
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin