Punkty Weight Watchers.doc

(33 KB) Pobierz



PIECZYWO:
Chrupkie 1kromka 0,5P
Chrupkie żytnie WASA 3szt. 1P
Chrupkie żytnie APETITA 1szt. 1P
Tost ”solo” 1szt. 1P
Bułka każda 1szt.(45g) 2P bułki ważą więcej!!!!!
Chleb każdy 1kromka (50g) 2P

Płatki kukurydziane 30 gram +pół szkl. mleka 3,5

MĄKA , KASZA, RYŻ , MAKARON:
Makaron gotowany 1filiżanka 2P
Ryż gotowany 1fil. 4P

Ryz ugotowany 0,5P za łyżkę

Płatki pełnoziarniste 4łyżki 2P
J/w kukurydziane 100g 3,5P
Owsianka ugotowana 1fil.2P
Ziemniaki porcja 2P
Naleśniki 1szt.(10cm średnicy)”solo” 3P

Nalesniki z serem 100g 4,5P
Pierogi(ruskie, z serem ,z kapustą) 3szt. 7P
J/w z mięsem 3szt. 8P
Pizza cała każda 16P
Mąka każda 100g 5,5P
J/w 3łyżki stołowe 1P
Mąka ziemniaczana j/w (5,5P) lub 1P
Kasza gryczana na sypko 100g 2,5P



NABIAŁ:
Mleko 1,5% 125ml. 1P
0,3% 250ml.1,5P
0,5% 100ml.1P
0,5P 250ml. 1,63Pzaokrąglić w górę do 2P
Jogurty:3,5% (200-250ml) 5P
Jogurt „jogovita”zoot 1% 150ml 1,5P

Sery: feta 1 fil. 3P lub 100g 6,5P
żółty 1plasterek 30g (40-50%) 3P
żółty pełnotłusty 100g 10p

ser żółty odtł. 2 plastry 1,5p

Plasterek sera tostowego Hochland 1,5 pkt
Wiejski „piątnica” 150g 3% 3P
farmerski 1łyżka (20%) 0,5P
topiony 100g 5,5P

Serek topiony trojkat light 1,5 szt 1,5 P
Jajka 1szt. 2P

NASIONA, WARZYWA:
Orzechy: włoskie 1szt. 1P
Pistacje 7szt. 1P
Ziemne 1łyżka 1P
Laskowe 100g 18P

Słonecznik obrany 100g 14P lub 1łyżka 1,5P
Sezam 100g 15P lub 1łyżka 0P

Kolba kukurydzy 100g 1P
Kukurydza z puszki 4łyżki 1P

Groszek zielony z puszki 4łyżki 1P
Groszek zielony gotowany 1fil. 2P
Bób gotowany 100g 1P

Grzyby każde świeże 1fil. 0P
J/w marynowane 1 fil. 3P
Pieczarki 100g 1P
Fasola fiała „jaś” gotowana 1łyżka 3,5P
Śliwki suszone 100g 3,5P (ok. 10szt.) lub 2szt. 1P
Suszone jabłka 1/4fil. 1P
J/w morele 6szt. 1P
Rodzynki 1 fil. 2P
Oliwki każde 10małych lub 6 dużych 1P
J/w marynowane 100g 3,66P

MIĘSO , WĘDLINY, RYBY:
Drób 100g 2P
Kurczak pierś 100g 2P
2 udka kurczaka wędzone każde po 100g -bez skóry =4P. ze skórą =6P
Wołowina stek chudy 1szt. 7P
2 plasterki wędliny drobiowej 0,5P

Salami 4 cienkie plasterki - 3P
2 udka z kurczaka wędzonego - 4P
Filet z indyka 100g 2P
Polędwica sopocka 100g 4P

Szynka 1plaster 1p= 9p
Kiełbasa śląska 100g 5P
Kiełbasa podwawelska 100g 6P

TŁUSZCZE, PRZYPRAWY:
Olej , oliwka, 1łyżka stołowa 1P
Margaryna 1łżeczka 1P
Majonez 1łyżka (powyżej 50%) 2P
Musztarda, 1łyżka 0,5P
Ketchup 1 fil.  1P lub 1łyżka 0,5P

PRZEGRYZKI, SŁODYCZE:
Czekolada 1kostka 1P
3łyżku miodu lub cukru lub dżemu 0P
Lody 1gałka każda 2P
Sorbet owocowy 1szt 1P
Sandwich 1szt. 4P
Delicja 1szt. 1P
Pączek bez lukru 4,5P ,lub z lukrem 5P
Napoleonka 1szt. 6,5P
Eklerka z kremem 1szt. 2,5P

Łyżeczka nutelli 1P
Mars 6
Twix  5,5
Snickers  6,5
Bajka 40g  4
Princessa 40g  4
Lion op. 45g  4,5
Nesquik 25g  3
Milka 35g  4

 


ALKOHOL:
Whisky, koniak, likier, rum, brandy - mały kieliszek, 20ml - 1P
Wódka - 20ml - 1P
Wino - wytrawne i lekkie rodzaje, 100ml - 1P
Wino - ciężkie i słodkie rodzaje, 100ml - 1,5P
Wermut, słodki - 50ml - 1,5P
Wermut, wytrawny - 50ml - 1P
Szampan - każdy rodzaj, 100ml - 1,5P
Piwo - każdy rodzaj, poza mocnym, butelka 500ml - 4P lub 330ml. 2,5P
Piwo mocne - butelka 500ml - 5P
Koktajl - każdy rodzaj, mała szkl. 100ml - 3P
Campari - mała szkl. 50ml - 1P

 

FAST FOODY:

mała porcja gyrosu ma 9P
Big mac: 10,70 punktów !!!
McChicken: 6,60 P
McRoyal: 11,60 P

Fish mac: 9 P
Wiesmac: 12 P
Cheeseburger: 6 P
Hamburger: 5 P
Małe frytki: 4,2 P
średnie: 6 P
duże: 8,5 P

Zupka typu „gorący kubek” winiary 2  P

Barszcz winiary 1,5 P
 

OWOCE:

Winogrona - pełna garść- 1P
 

 

zupa pomidorowa z makaronem talerz 2p
mięso z indyka z zupy 1,5p
kotlet mielony 100g 7p

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin