Tarta z kremem i malinami.pdf

(30 KB) Pobierz
21035684 UNPDF
Tarta z kremem i malinami
Sk adniki
Ciasto: czubata szklanka m ki, pó kostki mas a, 3 y ki cukru, 2 ó tka,
ą ł ł łż żł
łłż
Nadzienie: 25 dag malin, 10 dag czarnych porzeczek, 2 y ki cukru
łż
pudru.
Krem: 4 ó tka, 15 dag cukru, szklanka mietany kremówki, y ka esencji
żł ś łż
waniliowe
Sposób przyrz dzania
ą
ł ć łżć ł
lodówki. Form do tarty posmarowa cienko t uszczem, wy o y ciastem
ę ć ł łżć
i piec je 12-15 min na jasnoz oty kolor. ó tka i cukier ubi na parze na
ł Żł ć
g sty krem. mietank zagotowa . Zdj z ognia i, nie przerywaj c
ę Ś ę ć ąć ą
ubijania, wla do ukr conych ó tek. Gotowa na parze, ca y czas
ć ę żł ć ł
mieszaj c (dno garnka z kremem nie powinno dotyka wody). Gdy krem
ą ć
zg stnieje (b dzie si trzyma y ki), zdj go z ognia. Doda esencj
ę ę ę łłż ąć ć ę
waniliow . Krem odstawi , by ostyg . Ch odny wyla na upieczon tart i
ą ć ł ł ć ąę
wstawi j na 10 min do lodówki. Tart ob o y malinami i porzeczkami,
ćą ęłżć
posypa cukrem pudrem.
ć
ł
pó y eczki soli.
Z podanych sk adników wyrobi ciasto i w o y na pó godziny do
Zgłoś jeśli naruszono regulamin