Arabska sałatka cebulowa.rtf

(5 KB) Pobierz
Arabska sa³atka cebulowa

Arabska sałatka cebulowa

 

Składniki na 2 porcje:

4 cebule

2 torebki mięty pieprzowej

 

Talarki z cebuli ułóż na sicie, przelej wrzątkiem, a następnie zimną wodą i włóż do salaterki.

 

Sproszkowaną mię wysyp z torebek na dł - co pozwoli uwolnić olejki eteryczne. Talarki cebuli posyp cienką warstwą mięty i odstaw na 20 minut do lodówki do schłodzenia.

 

Sałatka cebulowa jest znakomitym dodatkiem do wszelkich mięs, ale jeść w dużych ilościach mogą tylko osoby o zdrowej wątrobie. Jako niewielki dodatek do posiłku może być jadana nawet codziennie. Wówczas nie szkodzi wątrobie, a poprawia urodę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin