Szarlotka KremowaSkładniki:50 dag winnych jabłek1 budyń śmietankowy2 szklanki mleka1 łyżka masła5 łyżek cukru5 łyżek żelatynyDo przybrania:1 niepełna szklanka śmietany kremówkiCukier waniliowyPrzygotowanie:Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i osączyć jabłka z soku na sicie. Żelatynę zalać 8 łyżkami wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić, podgrzewając, i ostudzić. Budyń rozmieszać w ½ szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować z masłem, dodać rozpuszczony budyń i chwilkę gotować, mieszając. Gdy budyń nieco ostygnie, zmiksować go z cukrem i żelatyną. Nadal miksując, dodawać po trochu jabłka. Wstawić na 1-2 godzin do lodówki. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i przybrać nią szarlotkę tuż przed podaniem.
ystyna1