· wołowina bez kości 50 dag
· pieczarki 30 dag
· czosnek 2 ząbki
· cukier 1 łyżeczka
· cebula 1 szczypta
· mąka kukurydziana 3 dag
· masło 5 dag
· sos sojowy 1 łyżka
· sól 1 szczypta
· papryka 1 szczypta
Mięso pokroić na cienkie plastry, polać sosem sojowym wymieszanym z cukrem, papryką i czosnkiem roztartym z solą. Zostawić na godzinę w przykrytym naczyniu.Grzyby oczyszczone pokroić, obsmażyć na maśle z drobno posiekaną cebulą, dodać trochę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Mięso zalać wrzącą wodą, dodać grzyby i gotować pod przykryciem do miękkości.Kilka minut przed zakończeniem gotowania zagęścić zupę mąką wymieszaną z małą ilością wody
Dla ilu osób:Dla czterechCzas przyrządzenia:60 minut
jot_em18