Chińska zupa z buraków.doc

(23 KB) Pobierz
Chińska zupa z buraków

Chińska zupa z buraków

·  Czas: do 60 minut

·  Poziom trudności: średnie

·  Koszty: średnie

·  Dla ilu osób: od 3 do 4

·         200 g żeberek wieprzowych

·         1.2 l wody

·         1 mała marchewka (pokrojona w kostkę)

·         1 pomidor (pokrojony w kliny)

·         1 mały burak (obrany i pokrojony w kostkę)

·         3 łodygi selera naciowego (pokrojone w plasterki)

·         1/2 dużej cebuli (pokrojonej w plasterki)

·         sól do smaku

Chińska zupa z buraków - sposób przygotowania

Żeberka blanszujemy we wrzącej wodzie przez 5 minut, odcedzamy i odstawiamy. W garnku zagotowujemy wodę, wrzucamy żeberka i resztę składników. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 40 minut. Doprawiamy solą i podajemy.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin