Roladki z brzoskwinimi i kiełbasą.doc

(33 KB) Pobierz
Składniki

                                  
Rolady drobiowe z morelami i kiełbasą jałowcową

 

Składniki


2 duże podwójne piersi z kurczaka
12 suszonych moreli
kawałek kiełbasy jałowcowej około 15- 20 dkg
1 łyżka musztardy
1/2 szklanki białego wina
sól
pieprz
tymianek
rozmaryn
oliwa z oliwek
1 łyżka masła

 

Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Rozłożyć piersi na desce, nie kroić. 
Lekko rozbić z jednej strony, natrzeć oliwą z oliwek.
Oprószyć pieprzem, posypać solą, rozmarynem i tymiankiem.
Na jednej ułożyć morele, drugą posmarować lekko musztardą i położyć kawałek kiełbasy jałowcowej.(Morele wcześniej namoczyć w wodzie na 15 min)
Każdą pierś złożyć razem, obwiązać dokładnie nitką lub szpagetem.
6 łyżek oliwy z oliwek rozgrzać na patelni, dodać masło.
Obsmażyć rolady na złoty kolor, podlać białym winem.
Dusić około 20 -25 min pod przykryciem, na małym ogniu.
Od czasu do czasu przekręcić na drugą stronę, sprawdzając mięso długą wykałaczką.

Smacznego!!!!!!

Zgłoś jeśli naruszono regulamin