Placki kapuściane.doc

(24 KB) Pobierz
Placki kapuściane (4 procje)

Placki kapuściane (4 procje)

Składniki:
2-3 cebule
olej do smażenia
1 szklanka mleka
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 jajka
4 łyżki mąki pszennej
sól, pieprz, cukier (do smaku)

Przygotowanie:

- szatkujemy kapustę
- zalewamy 1 szklanką mleka (wrzącym)
- dusimy do miękkości pod przykryciem, mieszając
- obieramy cebulę, kroimy, podsmażamy, wystudzoną mielimy przez maszynkę
- kapustę wyciskamy na durszlaku
- łączymy z cebulą i koncentratem, żółtkami, mąką i przyprawami
- w międzyczasie ubijamy białka i dodajemy
- na rozgrzanym tłuszczu smażymy z obu stron, do picia podajemy kefir

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin