Zasmażana fasolka szparagowa.docx

(11 KB) Pobierz

Zasmażana fasolka szparagowa

·         fasolka szparagowa (mrożona bądź świeża), ok 50 dag

·         cebula, 1 szt

·         czosnek, 1 ząbek

·         masło, 2 łyżki

·         mąka, 1-2 łyżki

·         sól, szczypta

·         pieprz, do smaku

·         kucharek, 1 /2 łyżeczki

·         olej, 1 łyżka

·         cienka kiełbasa, 5-10 dag

 

  1. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Cebulę i kiełbasę wrzucić na rozgrzany olej i smażyć żeby sie zarumieniły.

2.       Fasolkę przebrać i pokroić w ukośne plastry dodać do smażącej sie cebuli i kiełbasy, posolić i popieprzyć, dodać także kucharek. Po ok 10 min smażenia dolać ok 200ml wody i pokrojony czosnek, i dusić nadal.

  1. Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy do niego mąke. Gotowa zasmażkę wlewamy do fasolki. Energicznie mieszamy aby nie powstały grudki.

4.       Wszystko razem dusimy do miękkości i doprawiamy do smaku.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin