115 przepisów na zanęty.txt

(24 KB) Pobierz
1)Zan�ta p�ociowa - wiosna
500 g drobno zmielone ciemne pieczywo
500 g bu�ka tarta
250 g m�ka kukurydziana
100 g m�ka pszenna
100 g Coco-Belge
250 g m�czka z orzech�w arachidowych
100 g konopie
Zapach - koper w�oski

2)Zan�ta na karpiowate
1,5 cz�ci bu�ki tartej
0,5 cz�ci m�ki kukurydzianej
0,5 cz�ci kaszy kukurydzianej
1 cz�� zmielonych p�atk�w owsianych
0,2 cz�ci cukru
0,5 cz�ci mielonych nasion s�onecznika
Zapach - wedle w�asnego uznania i w zale�no�ci od gatunku, na kt�ry si� nastawiamy

3)Zan�ta p�ociowa
1 cz�� m�ki kukurydzianej
1 cz�� bu�ki tartej
0,5 cz�ci kaszy kukurydzianej
0,5 cz�ci pokruszonych p�atk�w owsianych
Zapach - nostrzyk

4)Zan�ta leszczowa
1 cz�� kaszy kukurydzianej
1 cz�� zmielonego suchego chleba
1 cz�� bu�ki tartej
0,5 cz�ci m�ki kukurydzianej
0,4 cz�ci pokruszonych p�atk�w owsianych
Zapach - wedle uznania (wanilia, kolendra, kokos, cynamon, kminek)

5)Zan�ta p�ociowa - wiosna
0,5 cz�ci kaszy kukurydzianej (gotowanej)
0,25 cz�ci m�ki kukurydzianej
0,25 cz�ci otr�by pszenne
10 % wi�rki kokosowe

6)Zan�ta p�ociowa - jesie�
0,5 kg konopie
0,25 kg pra�one siemi� lniane
0,5 kg pra�ona tarta bu�ka
0,25 kg biszkopt
0,25 kg Coco-Belge
0,25 kg m�ka kukurydziana
Zapach (any�, kozieradka, koper w�oski)

7)Zan�ta leszczowo-p�ociowa
Zagotowa� 3 litry wody i zala� 1 kg kaszy kukurydzianej. Odstawi� na p� godziny.
Doda� 0,5 kg m�ki pszennej
2 kilogramowe opakowania gotowej zan�ty
0,5 opakowania kopra melasa
0,5 kg konopi
Zapach - wedle uznania

8)Zan�ta kr�piowo - leszczowa na wod� stoj�c�
2 cz�ci bu�ki tartej lub pszennych otr�b�w
2 cz�ci mielonych p�atk�w owsianych
1 cz�� suszonej mielonej gliny
1 cz�� krwi
1 cz�� bia�ych robak�w

9)Zan�ta p�ociowa na wod� stoj�c�
3 cz�ci mielonych biszkopt�w
1 cz�� mleka w proszku
1 cz�� tartej bu�ki
1 cz�� suszonej mielonej gliny
1 cz�� otr�b�w pszennych
1 cz�� suszonych lub �ywych larw ochotek i chru�cika oraz bia�ych robak�w.


10)Zan�ta na �winki
2 cz�ci bu�ki tartej
2 cz�ci mleka w proszku
2 cz�ci gliny mielonej-suszonej
1 cz�� p�atk�w owsianych mielonych
1 cz�� glon�w suszonych mielonych
1 cz�� robak�w bia�ych

11)Zan�ta kr�piowo - leszczowa na wod� bie��c�
2 cz�ci p�atk�w owsianych (80% mielone)
2 cz�ci m�ki kukurydzianej
1 cz�� mielonej gliny suszonej
1 cz�� otr�b�w pszennych
1 cz�� mleka w proszku
1 cz�� robak�w bia�ych
0,5 cz�ci soli kuchennej

12)Zan�ta p�ociowa na wod� bie��c�
3 cz�ci bu�ki tartej
2 cz�ci mielonych herbatnik�w
2 cz�ci kaszy kukurydzianej
1 cz�� p�atki owsiane mielone
1 cz�� mleko w proszku
0,5 cz�ci siemi� lniane mielone
0,5 cz�ci konopie mielone
Olejek any�owy
Glina stosownie do pr�du

13)Zan�ta p�ociowa na wod� stoj�c�
2 cz�ci bu�ki tartej
3 cz�ci biszkopt�w mielonych
1,5 cz�ci m�ki kukurydzianej
0,5 cz�ci mleka w proszku
2 cz�ci otr�b�w pszennych
1 cz�� siemi� lniane mielone
Zapach (koper, kminek)
Ziemia z kretowiska stosownie do g��boko�ci �owiska

14)Zan�ta leszczowa na wod� bie��c�
2 cz�ci chleba mielonego
1 cz�� bu�ki tartej
2 cz�ci p�atk�w owsianych mielonych
0,5 cz�ci p�atk�w owsianych ca�ych
1 cz�� m�ki ziemniaczanej
1 cz�� konopie mielone
Olejek kminkowy
Glina odpowiednio do pr�du

15)Zan�ta leszczowa na wod� stoj�c�
3 cz�ci bu�ki tartej
2 cz�ci kaszy kukurydzianej
2 cz�ci otr�b�w pszennych
1 cz�� p�atk�w owsianych ca�ych
1 cz�� konopie mielone
Olejek kminkowy
Ziemia z kretowiska wed�ug g��boko�ci

16)Zan�ta p�ociowa na wod� stoj�c�
5 cz�ci bu�ki tartej
1,5 cz�ci m�ki kukurydzianej
1 cz�� p�atk�w owsianych mielonych
1,5 cz�ci biszkopt�w mielonych
1 cz�� m�ka kokosowa
Cukier

17)Zan�ta leszczowo - kr�piowa na wody stoj�ce i wolno p�yn�ce
6 cz�ci bu�ki tartej
6 cz�ci suchar s�odki mielony
5 cz�ci biszkoptu mielonego
1 cz�� cukru pudru
1 cz�� cukru krystalicznego
1 cz�� cukru waniliowego
Na wody szybciej p�yn�ce trzeba doda� 2 cz�ci m�ki kukurydzianej, 2 cz�ci chleba mielonego i 1 cz�� czystego �wiru

18)Zan�ta powierzchniowa
50 % bu�ka tarta - bardzo drobne
50 % m�ka kukurydziana
Dodatki smakowo-zapachowe
Olejek arakowy lub migda�owy

19)Zan�ta powierzchniowa
30% biszkopt - dobrze wypra�ony i zmielony
30% m�ka kukurydziana
25% bu�ka tarta - dobrze wypra�ona i zmielona
10% siemi� lniane - wypra�one i dobrze zmielone
5% kakao

20)Zan�ta denna rozpraszaj�ca si�
30% p�atki owsiane
30% bu�ka tarta - gruba
20% chrupki kukurydziane - gniecione
10% m�ka kukurydziana
5% otr�by pszenne
5% wi�rki kokosowe
Zapach owocowy

21)Zan�ta na p�ytkie �owisko z twardym dnem (p�o�, lin, niewielki kr�p)
40% suchary pra�one i zmielone
20% chrupki kukurydziane zmielone
15% p�atki owsiane zmielone
10% kukurydza konserwowa przetarta przez sito
10% wi�rki kokosowe
5% ziarno sezamowe lekko wypra�one i zmielone

22)Zan�ta na wolno p�yn�cy kana� (p�o�, kr�p, leszcz, ja�)
40% biszkopty mielone
40% p�atki owsiane zmielone
15% kasza kukurydziana sucha
15% m�ka kukurydziana
5% wyt�oki arachidowe zmielone
5% ziarna s�onecznika zmielone
Substancja zapachowa, np. kolendra z wanili�
Drobny �wir 0,1 - 0,3 kg na ka�dy kilogram suchej mieszanki zan�towej zale�nie od szybko�ci nurtu i g��boko�ci wody

23)Zan�ta na wod� bie��c� z wolnym uci�giem
20% suchary zmielone
20% bu�ka tarta
15% kasza kukurydziana parzona
10% m�ka kukurydziana
10% kopra-melasa
10% p�atki owsiane zmielone
5% klej PV-1
10% pestki dyni pra�one i zmielone
Zapach waniliowy
Gruby �wir 0,1 - 0,3 kg na kilogram suchej mieszanki zan�towej lub glina, kt�rej ilo�� mo�e by� nawet nieco wi�ksza

24)Zan�ta na wod� bie��c� z silnym uci�giem
30% p�atki owsiane
20% bu�ka tarta
10% kasza kukurydziana
5% m�ka kukurydziana
10% m�czka kostna
10% klej PV-1
5% otr�by pszenne
10% ziarna s�onecznika
Gruby �wir 0,1 - 0,3 kg na kilogram suchej mieszanki zan�towej lub glina

25)Zan�ta na wod� bie��c� z bardzo silnym uci�giem
30% p�atki owsiane
20%bu�ka tarta
15% kasza kukurydziana parzona
5% m�ka kukurydziana
10%m�czka piernikowa (s�odka, klej�ca)
15%klej PV-1
5% siemi� lniane
Gruby �wir do 0,5 kg na kilogram suchej mieszanki zan�towej lub glina

26)Zan�ta p�ociowa
1/3 cz�ci bu�ki tartej, pra�onej
1 cz�� herbatnik�w lub biszkopt�w mielonych
1 cz�� orzech�w kokosowych (wi�rki)
1 cz�� PV-1
1 cz�� konopi pra�onych

27)Zan�ta p�ociowa
3 cz�ci bu�ki tartej pra�onej
1 cz�� kaszki kukurydzianej
1 cz�� orzech�w arachidowych pra�onych
0,5 cz�ci orzech�w laskowych (m�czka)

28)Zan�ta p�ociowa
3 cz�ci bu�ki tartej pra�onej
1 cz�� konopi pra�onych
1 cz�� siemienia lnianego mielonego
1 cz�� biszkopt�w mielonych
1 cz�� m�czki kukurydzianej

29)Zan�ta na jazie
20% p�atki j�czmienne
30% kasza kukurydziana parzona
5% kaszy kukurydzianej surowej
15% bu�ki tartej lekko pra�onej
15% biszkopt�w mielonych
10% kleju PV-1
5% pra�onych i zmielonych nasion ro�lin oleistych (s�onecznik, siemi� lniane)

30)Zan�ta
5 cz�ci m�ki kukurydzianej
2 cz�ci m�ki ry�owej
3 cz�ci p�atk�w owsianych mielonych

31)Zan�ta
5 cz�ci siemienia konopnego mielonego
3 cz�ci herbatnik�w rozdrobnionych
2 cz�ci suchar�w mielonych

32)Zan�ta
3 cz�ci m�ki kukurydzianej
5 cz�ci siemienia konopnego mielonego
2 cz�ci m�ki ry�owej

33)Zan�ta
1 cz�� m�ki j�czmiennej
2 cz�ci m�ki ry�owej
1 cz�� kasy kukurydzianej
2 cz�ci siemienia konopnego mielonego
4 cz�ci m�ki kukurydzianej 34)Zan�ta
1 cz�� m�czki ziemniaczanej
2 cz�ci m�ki kukurydzianej
3 cz�ci siemienia konopnego mielonego
4 cz�ci suchark�w mielonych 35)Zan�ta
2 cz�ci suchark�w rozdrobnionych
4 cz�ci herbatnik�w rozdrobnionych
4 cz�ci m�ki ry�owej 36)Zan�ta leszczowo - kr�piowa
20% pieczywo ciemne
15% pieczywo s�odkie
10% pieczywo jasne, suchar
20% otr�by pszenne
10% kaszka kukurydziana
5% m�ka kukurydziana
10% p�atki owsiane mielone
5% s�onecznik mielony
5% dodatki zapachowe






37)Zan�ta p�ciowa
20% pieczywo jasne
15% pieczywo s�odkie
15% pieczywo tostowe
20% otr�by pszenne
10% kaszka kukurydziana
10% m�ka kukurydziana
5% konopie mielone
5% p�atki owsiane
Dodatki zapachowe

38)Zan�ta na p�ocie z gotowych sk�adnik�w
0,5 kg Bream van den Eynde
0,5 kg makuchu kukurydzianego
1 op. Pra�onych i mielonych konopi
0,5 kg zmielonych biszkopt�w

39)Zan�ta na p�o�
1 kg Sensas Gardons 3000
150 g mleko w proszku
150 g zmielone p�atki owsiane
150 - 250 g ochotka zan�towa

40)Zan�ta leszczowa
30% pra�one, zmielone siemi� lniane
30% pra�ona, zmielona soja
25% pieczywo cukiernicze
10% pra�ony, zmielony s�onecznik
5% kasza kukurydziana
5% m�ka kukurydziana

41)Zan�ta p�ociowa na rzeki szybko p�yn�ce
2 cz�ci pra�onego pieczywa
2 cz�ci m�ki kukurydzianej
0,5 cz�ci gotowanych i zmielonych konopi
0,25 cz�ci t�uczonych p�atk�w owsianych
0,25 cz�ci otr�b
0,5 cz�ci kleju PV-1
2-3 �y�eczki atraktora p�ociowego

42)Zan�ta na p�o�
2 cz�ci pra�onej bu�ki tartej lub zmielonego i wypra�onego chleba
1 cz�� pra�onej kaszki kukurydzianej
1 cz�� pra�onych i zmielonych nasion s�onecznika
0,5 cz�ci zmielonej suchej karmy dla ps�w
Gar�� otr�b i gar�� drobnych pra�onych p�atk�w

43)Zan�ta na p�o�
1 cz�� zmielonej, pra�onej bu�ki tartej
1 cz�� �wie�ych, zmia�d�onych konopi
1 cz�� otr�b pszennych
0,5 cz�ci m�ki kukurydzianej
Gar�� p�atk�w owsianych
2-3 �y�eczki atraktora

44)Zan�ta na rzek� na p�o�
0,20 cz�ci zmielonego, pra�onego pieczywa pszennego
0,20 cz�ci pra�onej kaszki kukurydzianej
0,50 cz�� pra�onych konopi
0,50 cz�ci pra�onych i t�uczonych p�atk�w owsianych
0,50 cz�ci otr�b pszennych
0,50 cz�ci Coco-Belge
3-4 �y�ki kleju PV-1
2-3 �y�eczki kozieradki z any�em

45)Zan�ta na p�o�
30% bu�ki tartej
20% suchark�w mielonych
10% konopi pra�onych
5% m�ki kukurydzianej
5% suchej kaszy kukurydzianej
5% mielonego i pra�onego lnu
5% mielonych pestek z dyni
5% mielonego s�onecznika
15% glinki rozpraszaj�cej
�y�ka soli na 3 kg zan�ty
Atraktor p�ociowy

46) Zan�ta na kr�pie
40% tartej bu�ki
1...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin