Pasztet z selera.docx

(11 KB) Pobierz

Pasztet z selera

2 selery

2 cebule

20 dkg pieczarek

4 jajka

1 kostka masła lub margaryny

1 szklanka bułki tartej

1,5 szklanki bulionu grzybowego (2 kostki)

Sól i pieprz do smaku

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

 

·        Obieramy selery i ścieramy na grubej tarce, pieczarki i cebulę kroimy w kostkę.

·        Włożyć  wszystko do garnka zalać bulionem i gotować 15 minut, dodać tłuszcz, ostudzić.

·        Do zimnych warzyw dać bułkę, żółtka i dokładnie wymieszać następie dodać pianę z ubitych białek wszystko wymieszać i przełożyć do foremki.

·        Piec przez godzinę w piekarniku o temperaturze około 200 stopni C.

 

Smacznego.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin