Pasztet drobiowo - wieprzowy.pdf

(282 KB) Pobierz
670185031 UNPDF
Pasztet drobiowo - wieprzowy
Składniki:
- 05 kg wątróbek drobiowych
- 0,5 kg boczku surowego
- 20 dkg łopatki
- 2 cebule
- 2 jajka
- 1 bułka
- przyprawy
670185031.001.png
Wykonanie:
Mięso z łopatki i boczek pociąć na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni
Wątróbkę i cebulę pokrojoną w kostkę również przysmażyć Ostudzone mięso i
wątróbkę z cebulą przemielić przez maszynkę do mięsa trzykrotnie
Do powstałej masy dodajemy dwa jaja namoczoną w wodzie i wyciśniętą bułkę
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem solą i
majerankiem.
Wykładamy do wysmarowanej formy i pieczemy w piekarniku ok 45 min. w 200
stopniacj C.
Smacznego!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin