Pasztet drobiowo - wieprzowy.pdf
(
282 KB
)
Pobierz
670185031 UNPDF
Pasztet drobiowo - wieprzowy
Składniki:
-
05 kg wątróbek drobiowych
- 0,5 kg boczku surowego
- 20 dkg łopatki
- 2 cebule
- 2 jajka
- 1 bułka
- przyprawy
Wykonanie:
Mięso z łopatki i boczek pociąć na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni
Wątróbkę i cebulę pokrojoną w kostkę również przysmażyć Ostudzone mięso i
wątróbkę z cebulą przemielić przez maszynkę do mięsa trzykrotnie
Do powstałej masy dodajemy dwa jaja namoczoną w wodzie i wyciśniętą bułkę
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem solą i
majerankiem.
Wykładamy do wysmarowanej formy i pieczemy w piekarniku ok 45 min. w 200
stopniacj C.
Smacznego!
Plik z chomika:
martunia.n
Inne pliki z tego folderu:
Paszteciki z nadzieniem rybnym.pdf
(159 KB)
PASZTET Z CUKINII.pdf
(271 KB)
Pasztet drobiowy 2.pdf
(423 KB)
Mocno czosnkowa wiejska konserwa (kiełbasa) słoikowa z Aleksandrowa z dwoma rodzajami czerwonej papryki.pdf
(384 KB)
Pasztet.pdf
(160 KB)
Inne foldery tego chomika:
ciasta
Ciasta - OWOCOWE
Ciasta - Z KREMEM I MASAMI - MIX
ciastka
Ciekawe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin