Wykwintny Pasztet z czosnkiem niedźwiedzim NOVE.pdf

(337 KB) Pobierz
670185712 UNPDF
Wykwintny Pasztet z czosnkiem
niedźwiedzim NOVE
Pasztet z czosnkiem niedźwiedzim NOVE swój wyjątkowy smak zawdzięcza dokładnie
wyselekcjonowanemu mięsu oraz najlepszym przyprawom Delikatnie wyczuwalny aromat
szczypiorku nadaje mu specjalna odmiana czosnku zwanego niedźwiedzim
Czosnek ten charakteryzuje
się podobnymi
właściwościami
prozdrowotnymi – ma silne
działanie bakteriobójcze – jak
czosnek pospolity, jednak
jego smak jest bardziej
łagodny przez co zyskuje
wielu sympatyków
Poza tym, Pasztet z
czosnkiem niedźwiedzim
NOVE sprzedawany jest w
niezwykle poręcznych
formach plastikowych, w
których może być podany
bezpośrednio na stół To wygodne opakowanie zapobiega także łamaniu i kruszeniu się
produktu gwarantując apetyczny wygląd
Ten wykwintny delikatny i aromatyczny pasztet można serwować na zimno i gorąco
polany tradycyjnym tatarskim lub ostrym orientalnym sosem Świetnie smakuje również
zapieczony w cieście kminkowym lub w galarecie z leśnych owoców
Pasztet z czosnkiem niedźwiedzim NOVE dostępny jest w hurtowniach na terenie całego
kraju oraz w sieciach supermarketów
Sugerowana cena detaliczna wynosi ok 6 zł za opakowanie 500g
PRZEPISY:
670185712.001.png
Pasztet NOVE zapiekany w cieście kminkowym
SKŁADNIKI NA 8 PORCJI:
- pasztet NOVE
- 25 szklanki mąki
- 12 dag masła
- pół szklanki gęstej śmietany
- 3 dag drożdży
- 2 jajka
- kminek
- sól
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1Drożdże dokładnie rozetrzeć ze śmietaną masło posiekać z mąką i kminkiem Wlać
drożdże wbić jajko posolić i dokładnie wyrobić ciasto Odstawić na pewien czas do
wyrośnięcia
2Wyrośnięte ciasto rozwałkować na kwadrat pokroić w paski o szerokości ok 10 cm Na
każdy pasek - na całej jego długości – położyć pasztet NOVE i dobrze zlepić brzegi Kroić
ukośnie na małe 3-centymetrowe paszteciki.
3Posmarować roztrzepanym jajkiem ułożyć na natłuszczonej blasze i piec ok 10 minut na
złoty kolor w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C
Pasztet NOVE w galaretce z leśnych owoców
SKŁADNIKI:
- pasztet NOVE
- po garści – jagód malin jeżyn porzeczek
- słoiczek żurawiny
- bulion z drobiu
- żelatyna w proszku
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1Owoce oczyścić wypłukać i odsączyć na ręczniku papierowym Bardzo ostrożnie
wymieszać z przetartą żurawiną
2Przygotować delikatny bulion z drobiu (może być z kostki) Do zimnego wywaru dodać
owoce ewentualnie doprawić odrobiną chrzanu Bulionu powinno być stosunkowo mało
Połączyć z żelatyną którą należy przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu Należy
pamiętać że ilość żelatyny uzależniona jest od ilości wywaru
3Gdy galaretka z owocami zacznie tężeć wlać ją do trójkątnej formy do ok 1/2 wysokości
Pasztet NOVE ostrożnie włożyć do galaretki tak aby pokrywała ona wszystkie jego boki i
górną część Wstawić do lodówki do stężenia Ostrożnie wyjąć z formy i pokroić w plastry
Podawać udekorowany świeżymi owocami
670185712.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin