Fasola z chili.doc

(19 KB) Pobierz
Fasola z chili

                                              Fasola z chili

 

      25 dag -------- drobnej fasoli

       50 dag -------- mięsa wołowego

        2 średnie ---- cebule

        1 duża ------- papryka

        1 puszka ---- kukurydzy

     1/3 łyżeczki -- chili

        2 łyżki ------ koncentratu pomidorowego

        4 łyżeczki – czosnku (granulowanego)

        masło (do smażenia), sól, pieprz

 

Fasolę namoczyć kilkanaście godzin, następnie gotować do miękkości.

Mięso i cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć , dodać szklankę wody, dusić.

Paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa razem z kukurydzą i koncentratem pomidorowym.

Po około 2 godzinach dodać odcedzoną fasolę, pieprz, sól i chili.

Dusić jeszcze 10 minut, następnie doprawić czosnkiem, wymieszać

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin