Ryż z warzywami.doc

(21 KB) Pobierz
Ryż z warzywami

Ryż z warzywami

Składniki:

0,5 kg marchwi, 4 pietruszki - korzeń, 1 seler - korzeń, 0,5 kg pieczarek, 0,5 kg piersi kurczaka, 2 woreczki ryżu. Sos majonezowo-jogurtowo-czosnkowy: 1 duży jogurt naturalny, 3 ząbki czosnku, 1 mały słoik majonezu, 0,5 szkl. gęstej śmietany, sól, pieprz do smaku

 

Jak przyrządzić?

Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach (marchew, seler, pietruszkę), ugotować je na parze, ale nie za miękko. Następnie uparować pieczarki i pierś kurczaka, ugotować 2 woreczki ryżu, wszystko razem połączyć. Dobrze wymieszać i podawać osobno do tej sałatki sos. Smacznego!

Jak podawać?

Sałatkę normalnie w misce, a obok niej postawić w sosjerce sos i polać sałatkę.

Sałatkę można jeść bez sosu, ale o wiele lepiej smakuje z sosem

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin