1.1 Odpowiedzialność kierownictwa 87
1.2 System jakości 88
1.3 Przegląd umowy 88
1.4 Sterowanie projektowaniem (nie dotyczy
PN-ISO 9002 i PN-ISO 9003) 88
1.5 Nadzór nad dokumentacją i danymi 89
1.6 Zakupy .7 89
1.7 Nadzorowanie wyrobu dostarczanego przez klienta . 89
1.8 Identyfikacja i identyfikowalność wyrobu 89
1.9 Sterownie procesem (nie dotyczy PN-ISO 9003) 90
1.10 Kontrola i badania 90
1.11 Nadzorowanie wyposażenia do kontroli, pomiarów
i badań 90
1.12 Status kontroli i badania 90
1.13 Nadzorowanie wyrobu niezgodnego
z wymaganiami 90
1.14 Działania korygujące i zapobiegawcze 91
1.15 Postępowanie z wyrobem, jego przechowywanie, pakowanie, zabezpieczanie i dostarczanie 91
1.16 Nadzorowanie zapisów dotyczących jakości 91
1.17 Audit wewnętrzny 91
1.18 Szkolenie 92
1.19 Serwis (nie dotyczy PN-ISO 9003) 92
1.20 Metody statystyczne 92
2. PROBLEMY PRZEDSIĘBIORSTW ZWIĄZANE
Z WDRAŻANIEM SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA
JAKOŚCIĄ 92
2.1. Przykład Fabryki Kuchni „WRONKI" w zakresie
wdrażania i certyfikacji systemu jakości 97
V. JAKOŚĆ W MARKETINGU 101
1. ZNACZENIE JAKOŚCI W MARKETINGU 101
2. JAKOŚĆ W MARKETINGU WEDŁUG NORMY
PN-ISO 9004-1 102
2.1. Wymagania marketingowe 103
2.2. Określenie specyfikacji wyrobu 103
2.3. Informacyjne sprzężenie zwrotne od klienta 104
3. RYNEK DÓBR KONSUMPCYJNYCH
I PRZEMYSŁOWYCH 104
4. JAKOŚĆ NA RYNKU PRZEMYSŁOWYM 106
5. CERTYFIKATY JAKOŚCIOWE W MARKETINGU PRZEMYSŁOWYM 108
6. JAKOŚĆ NA RYNKU DÓBR KONSUMPCYJNYCH ....110
7. NIEZAWODNOŚĆ WYROBÓW 111
8. WŁAŚCIWOŚCI ORGANOLEPTYCZNE 112
9. OPAKOWANIA W MARKETINGU 113
9.1. Opakowania - związek z instrumentami marketingu-mix 114
9.2. Jakość opakowań - podstawa specyfikacji 116
10. INFORMACYJNE SPRZĘŻENIE ZWROTNE OD KLIENTA 118
11. OKREŚLENIE JAKOŚCI OCZEKIWANEJ J SFORMUŁOWANIE MODELU POZIOMU JAKOŚCI PRODUKTÓW 120
VI. WYBIERAMY DOSTAWCÓW 124
1. JAKOŚĆ DOSTAW W SYSTEMACH ZAPEWNIENIAJAKOŚCI 124
1.1. Wymagania norm ISO serii 9000 128
2. PRZYKŁADY ZAPEWNIENIA JAKOŚCI DOSTAW(ZJD) 131
2.1. Sterowanie procesami zakupów 132
2.2. Metody oceny poddostawców 133
2.3. Ankieta w ocenie poddostawców 135
2.4. Przykład współpracy z dostawcami surowców pochodzenia rolniczego 143
2.5. Jakość dostaw w przemyśle motoryzacyjnym 144
II. DOKUMENTACJA SYSTEMU JAKOŚCI 146
1. KSIĘGA JAKOŚCI 146
1.1. Podstawowe rady dotyczące opracowania i ewolucji Księgi Jakości 147
1.2. Redagowanie Księgi Jakości 148
1.3. Przykłady redagowania niektórych rozdziałów
Księgi Jakości 152
2. PLANY JAKOŚCI 156
2.1. Redagowanie planu jakoś...
stary_hipis