Jaja z farszem z tuńczyka.rtf

(6 KB) Pobierz
Jaja z farszem z tuñczyka

Jaja z farszem z tuńczyka

 

Składniki:

6 jaj ugotowanych na twardo

mała puszka tuńczyka

l

pieprz

łka JogoMajo WINIARY

sos:

20 dag szpinaku

5-6 łek JogoMajo WINIARY

2 ząbki czosnku

sok z cytryny

l

pieprz

cukier

2 łki posiekanej zielonej pietruszki

 

Obrane jaja przekrój wzdł na pół, wyjmij żółtka i utrzyj je na gładką masę z tuńczykiem, JogoMajo, solą i pieprzem. Nadziej tym farszem połówki białek.

 

Umyty szpinak wrzuć na 2 minuty do wrzątku, odcedź, przelej zimną wodą, a po chwili osącz i zmiksuj z roztartym z solą czosnkiem. Dokładnie utrzyj z JogoMajo, sokiem z cytryny i cukrem, na koniec wymieszaj z zieloną pietruszką.

 

Sos wylej na głęboki półmisek, ułóż faszerowane jaja, przykryj folią i wstaw na godzinę, półtorej do lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin