Jaja z farszem z tuńczyka
Składniki:
6 jaj ugotowanych na twardo
mała puszka tuńczyka
sól
pieprz
łyżka JogoMajo WINIARY
sos:
20 dag szpinaku
5-6 łyżek JogoMajo WINIARY
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
cukier
2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
Obrane jaja przekrój wzdłuż na pół, wyjmij żółtka i utrzyj je na gładką masę z tuńczykiem, JogoMajo, solą i pieprzem. Nadziej tym farszem połówki białek.
Umyty szpinak wrzuć na 2 minuty do wrzątku, odcedź, przelej zimną wodą, a po chwili osącz i zmiksuj z roztartym z solą czosnkiem. Dokładnie utrzyj z JogoMajo, sokiem z cytryny i cukrem, na koniec wymieszaj z zieloną pietruszką.
Sos wylej na głęboki półmisek, ułóż faszerowane jaja, przykryj folią i wstaw na godzinę, półtorej do lodówki.
fizjoterapeuta1