Marmurkowe jaja na twardo.rtf

(5 KB) Pobierz
Marmurkowe jaja na twardo

Marmurkowe jaja na twardo

 

Składniki:

8 jaj ugotowanych na twardo

4 łki suchej chińskiej herbaty

4 łki sosu sojowego

6 goździków

kawałek cynamonu

pół łeczki pokruszonego chili

8 ziarenek ziela angielskiego

15 ziarenek pieprzu

12 ziarenek kolendry

1-1,5 szklanki wody

cukier

l

kieliszek wódki

 

W płaskim rondlu zagotuj wodę ze wszystkimi dodatkami. Potłucz skorupki jaj (nie obieraj!). Jaja wyłóż do rondla, przykryj i gotuj na małym ogniu około 20 minut, od czasu do czasu przekręcaj je. Po ugotowaniu zostaw w sosie do ostygnięcia.

 

Wystudzone obierz i podawaj z sosami lub jako pikantną dekorację półmisków z wędlinami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin