Mój przepis na wędzenie ryb.pdf
(
141 KB
)
Pobierz
349201005 UNPDF
Solenie:
N
a litr wody bierzemy 0,05 kg oli. Ryba o wadze do 1,5 kg ma leżed w olance minimum 2 dni, za
ryby o wadze do 1 kg - 1 dzieo.
Natępnie wyjmujemy rybę z wody i delikatnie płuczemy zimną wodą. Przed włożeniem ryby do
komory wędzarniczej, wiezamy ją w celu obechnięcia najlepiej w przewiewnym miejcu (uwaga na
owady).
Wędzenie:
P
rzy wędzeniu używamy zimnego dymu o temp około 25 do 35 t.C.
Po uwędzeniu zapiekamy ją na temp około 80 t.C, w zależnoci od gruboci płata ryby.
Pozdrawiam Wędzorzyk
Plik z chomika:
zbrozlo1
Inne pliki z tego folderu:
Grav lax - czyli łosoś podwędzany na surowo - specjalnie dla naszej stronki.pdf
(320 KB)
Moje śledziki wg przepisu Zwierzaka.pdf
(204 KB)
Mój przepis na wędzenie ryb.pdf
(141 KB)
Papcia balkonowe wędzenie pstrągów.pdf
(868 KB)
Pogrzebany łosoś (Gravad lax).pdf
(187 KB)
Inne foldery tego chomika:
Balerony
Boczki
Inne wędzonki
Polędwice
Szynki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin