Omlet po wiejsku.doc

(19 KB) Pobierz
Omlet po wiejsku

Omlet po wiejsku

porcja dla 2-3 osób:

·               1 opakowanie Warzyw na patelnię z ziołami i papryką Hortex

·               2 długie plastry wędzonego boczku, grubości ok. 1 cm

·               2 łyżki oleju

·               4 jajka

·               2 łyżki śmietany

Olej rozgrzać lekko na patelni, wrzucić pokrojony w kostkę boczek, wytopić. Wsypać warzywa, smażyć 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Jajka roztrzepać ze śmietaną i przyprawami z saszetki dołączonymi do warzyw, wylać na warzywa. Smażyć 3 minuty bez przykrycia. Gdy omlet lekko się zetnie, patelnię przykryć i smażyć jeszcze 3 minuty.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin