Keks makowy.pdf
(
59 KB
)
Pobierz
37869705 UNPDF
Keks makowy
Składniki
Szklanka mąki, szklanka maku, szklanka cukru pudru, 4 jaja, 3/4
kostki margaryny, półtorej łyżeczki proszku do pieczenia, zapach
migdałowy lub rumowy, łyżeczka mąki ziemniaczanej, 3-4 łyżki
posiekanych bakalii
Sposób przyrządzania
Mak opłukać i pozostawić na sicie do wyschnięcia. Jaja ubić z cukrem na puszystą masę
i, wciąż ubijając, dodawać po trochu przesianą mąkę z proszkiem i mak. Na końcu dodać
roztopiony i ostudzony tłuszcz, zapach oraz bakalie oprószone mąką ziemniaczaną,
całość wymieszać. Włożyć ciasto do długiej formy keksowej wysmarowanej tłuszczem.
Piec około godziny. 100 g - 410 kcal.
Plik z chomika:
A-n-i-t-a
Inne pliki z tego folderu:
TO.jpg
(126 KB)
Czekoladowo-bananowe babeczki osłodzą Wam dzisiejszy dzień JESZCZE BARDZIEJ.mp4
(17557 KB)
ciasto - pyszny, soczysty i miękki.mp4
(12679 KB)
ciasto obledne.mp4
(13966 KB)
tarta.jpg
(87 KB)
Inne foldery tego chomika:
- DEKORACJE
= na Szybko
= Świątecznie
= Wielkanoc
=Porady - Triki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin