Sałatka z warzyw grillowanych z sosem balsamicznym
Dla 4 osóbCzas przygotowania: 15 min.Czas pieczenia: 15 min.
1 cukinia1 bakłażan1 papryka zielona1 papryka żółta1 papryka czerwona200 ml octu balsamicznegooliwa z oliwekzioła prowansalskie lub przyprawa sól i pieprz
Jak to zrobić:
1. Umyj bakłażan, cukinię i pokrój je w talarki.
2. Przekrój papryki na pół, usuń pestki, połówki przekrój jeszcze na ćwiartki.
3. W misce pomieszaj wszystkie warzywa ze sobą, dodaj oliwę z oliwek, dodaj zioła prowansalskie, sól i pieprz.
4. Wlej ocet do garnuszka, trzymaj na małym ogniu, aż zgęstnieje – podobnie jak karmel.
5. Zgrilluj warzywa z obu stron. Przełóż na talerz, kiedy będą miękkie, i polej octem balsamicznym.
Bon appetit!
Trzymajcie się w te wakacje ciepło.
http://poprostugotuj.onet.pl
A-n-i-t-a