Sałatka z kuskusu i tuńczyka.pdf

(40 KB) Pobierz
46976368 UNPDF
Sałatka z kuskusu i tuńczyka
Składniki
15 dag kuskusu, puszka (20 dag) tuńczyka w sosie naturalnym,
ogórek kiszony lub konserwowy, pół puszki kukurydzy
konserwowej, mała cebula, 4 łyżki majonezu, łyżeczka oliwy,
łyżka przyprawy do zup, koperek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kuskus wsypać do głębokiej salaterki, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem
przyprawy do zup i łyżeczki oliwy (poziom wody powinien o pół centymetra przekraczać
poziom kaszy). Odczekać 5-6 min, wymieszać widelcem, aby nie było grudek,
pozostawić do wystygnięcia. Kukurydzę osączyć, ogórek i obraną cebulę pokroić w
drobną kostkę. Rybę osączyć, rozgnieść widelcem. Warzywa, rybę, posiekany koperek,
przyprawy oraz majonez starannie wymieszać z kuskusem. Wstawić do lodówki na kilka
godzin. Podawać jako przystawkę lub samodzielne danie na kolację. 100 g - 155 kcal.
 
46976368.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin