Sałatka z papryki.pdf

(41 KB) Pobierz
94518146 UNPDF
Sałatka z papryki
Składniki
1,5 kg czerwonej papryki, 40 dag cebuli, 60 dag pomidorów, 50
dag kwaśnych jabłek, 3/4 szklanki oleju, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Z papryki wyciąć gniazda nasienne, strąki opłukać, osączyć i pokroić w paski. Cebulę
pokroić w plasterki i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać paprykę i smażyć razem kilka
minut. Następnie dodać obrane jabłka, starte na tarce o dużych oczkach, oraz pokrojone
w ćwiartki pomidory, wcześniej sparzone i obrane ze skóry. Dusić ok. 10 min, doprawić
solą i pieprzem. Na koniec wsypać posiekaną natkę i gotować jeszcze minutę. Nałożyć
sałatkę do wyparzonych słoików typu twist, zakręcić i pasteryzować 20-25 minut.
 
94518146.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin