NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE.docx

(12 KB) Pobierz

NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE

 Składniki na naleśniki:

·         mąka,

·         mleko,

·         jajko,

·         szczypta soli.

  Podane składniki zmiksować. Ciasto powinno być płynne, bez grudek przypominające rzadką śmietanę. Usmażyć naleśniki.

 

 Składniki na farsz:

·         60 dag mięsa mielonego,

·         1 puszka czerwonej fasoli,

·         1 puszka kukurydzy,

·         3 ząbki czosnku,

·         1 łyżka przyprawy meksykańskiej,

·         1-2 łyżeczki papryki ostrej czerwonej,

·         2 łyżki przecieru pomidorowego,

·         ser żółty do posypania naleśników.

Mięso podsmażyć, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę dusić. Dodać przyprawy, przecier pomidorowy oraz kukurydzę i fasolę. Dusić około 10 min. Farsz nałożyć na upieczone naleśniki i zwinąć. Naleśniki posypać startym żółtym serem i zapiec.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin