Babka ziemniaczana.doc

(19 KB) Pobierz
Babka ziemniaczana

Babka ziemniaczana

 

ziemniaki 1000 g

jaja 2 szt

słonina 60 g

kiełbasa 120 g

boczek wędzony 120 g

cebula 100 g

mąka pszenna 20 g

sól do smaku

pieprz do smaku

tłuszcz do formy

masło do polania

 

 

Cebulę obrać, słoninę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną kiełbasę i boczek. Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jaja, podsmażoną cebulę z kiełbasą i boczkiem, mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce dodać do pozostałych składników, wymieszać. Do wysmarowanej tłuszczem formy przełożyć masę ziemniaczaną, wstawić do gorącego piekarnika i upiec. Podawać na gorąco polaną stopionym masłem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin