Bigos z kiszonej kapusty.doc

(20 KB) Pobierz
Bigos z kiszonej kapusty

Bigos z kiszonej kapusty

 

kapusta kiszona z marchewką 2 kg

łopatka wieprzowa z kością i skórą 1 kg

borowiki suszone 3 szt

koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki

liście laurowe 3 szt

ziele angielskie 2 szt

pieprz w ziarnach 6 szt

kostka drobiowa knorr 2 szt

przyprawa w płynie winiary 1 łyżka

przyprawa do bigosu i dań z kapusty 1 łyżka

majeranek 1/2 łyżeczki

pieprz ziołowy 1 łyżeczka

 

 

Mięso zalać wodą, dodać pieprz, liście laurowe, ziele angielskie i kostki, gotować do miękkości, wyjąć na talerz, ostudzić. Do wywaru wrzucić kapustę, grzyby i pozostałe przyprawy. Gotować na małym ogniu. Z mięsa zdjąć skórę i tłuszcz, oddzielić od kości, drobno pokroić i wrzucić do kapusty. Gotować ok. 2 godz na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby dolać trochę wody. Dosolić do smaku, można dodać pół łyżeczki cukru. Najlepiej smakuje następnego dnia po podgrzaniu. Smacznego.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin