Składniki na 9 babeczek:
• 110 g miękkiego masła
• 80 g drobnego cukru
• 110 g mąki pszennej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 2 jajka
• 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
Ponadto:
• 100 g posiekanej czekolady lub chipsów czekoladowych
• jajeczka cukrowe z czekoladą do dekoracji
• 120 ml śmietany kremówki + 1 łyżka cukru pudru
Wszystkie składniki na babeczki zmiksować do białości i gładkości. Na końcu wmieszać chipsy czekoladowe. Blachę do muffinek wyłożyć papilotkami, ciasta nałożyć do 2/3 wysokości. Piec około 20 minut w temperaturze 180ºC. Wystudzić na kratce.
Kremówkę ubić z 1 łyżką cukru pudru. Ozdobić wystudzone babeczki, środek udekorować jajeczkami.
ZULUS555