Składniki na 15 - 20 kuleczek:
· 2/3 szklanki wiórków kokosowych
· 1/2 kostki masła (125 g)
· 1 duża łyżka masła orzechowego (może być i nutella)
· 1/3 szklanki cukru pudru
· kilka kropel aromatu
waniliowego
· 1 szklanka mleka w proszku (można dać trochę więcej)
Roztopić połowę masła na patelni, wsypać wiórki i zezłocić. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Utrzeć mikserem pozostałe masło z cukrem pudrem, masłem orzechowym i aromatem waniliowym. Ucierając dodawać wiórki kokosowe oraz dosypywać mleko w proszku. Odrywać kawałki masy i formować z nich kuleczki (jeśli kulka klei się do rąk dodać więcej mleka w proszku, jeśli się kruszy, dodać więcej masła). Ułożyć kulki na talerzu. Wstawić na godzinę do lodówki
. Przed podaniem otoczyć w cukrze pudrze.
Smacznego :)
zzzcia