Polędwica w sosie na śmietanie.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
32138019 UNPDF
Polędwica w sosie na śmietanie
Składniki:
40 dag polędwicy wołowej
7 dag przecieru pomidorowego
1 szklanka śmietany
4 pomidory
2 cebule
2 łyżki mąki
2 łyżki masła
1 łyżka słodkiej papryki
pieprz
sól
Przygotowanie:
Mięso pokroić w paski o szerokości 1/2 cm. Obraną cebulę drobno posiekać. Pomidory
obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona, a miąższ pokroić w drobną kostkę.
Mięso podzielić na małe porcje i smażyć na maśle, stale obracając (5-10 minut). Kiedy
nabierze odpowiedniego koloru, zdjąć z patelni i posolić. Tłuszcz ze smażenia mięsa
wymieszać z mąką i podsmażyć na nim cebulę, stale mieszając. Dodać śmietanę oraz
przecier pomidorowy. Otrzymany sos doprawić do smaku pieprzem, solą oraz papryką.
Pomidory wraz z mięsem włożyć do sosu i podgrzewać przez kilka minut (nie gotować!).
Całość odpowiednio przyprawić.
Danie na: 4 osoby
Plik z chomika:
avi21
Inne pliki z tego folderu:
KURS Prostego Formatowania Tekstu w Opisie Chomika (kurs podstaw html)(1).rtf
(4 KB)
KIEDY SOLIĆ ZUPĘ, ZIEMNIAKI, GROCH, FOSOLĘ.odt
(12 KB)
Kuchnia Polska.doc
(90 KB)
Porady w kuchni - poradnik kulinarny.doc
(58 KB)
POTRAWY Z JAJEK.doc
(305 KB)
Inne foldery tego chomika:
= PRZEPISY-Alkohole i nalewki
= PRZEPISY-DANIA GLOWNE
●●●ALKOHOLE -przepisy
ciasta i desery
CZASOPISMA OK
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin