ZUPA Z CUKINII Z MIĘTĄskład: 50 dag cukinii, cebula, 2 szkalnki wywaru warzywnego, pół cytryny, 5 gałązek mięty,100 ml śmietany (odtłuszczonej!!!!!!!), 2 łyżki oliwy,przyprawy cukinię oczyścić i pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać, podsmażyc na oliwie do zeszklenia dodać cukinię razem smażyć caly czas mieszając. wlać bulion doprawic do smaku gotowac pod przykryciem ok 10 min. wszystko ostudzic i zmiksowac wlożyc do lodówki na 2 h miętę pokroić w paseczki wlać sok z połowy cytruny wymieszać i znowu do lodówki na 15 min. mocno schlodzona zupę polać lekko roztrzepaną śmietanąmoże nie dla fazy 1 :) a co do lekkiego smażenia to monti pozwala szczególnie jeśli spożywa sie na zimno!!!!!!!!!!!!!!!
pryzmaty