Soja po bretońsku by Javona.doc

(25 KB) Pobierz

Soja po bretońsku by Javona

 

Kupujemy soję w ziarenkach (tak jak groch), namaczamy na noc w dużej ilości swieżej wody, minimum 3 razy wiecej niz ziarenek. Następnego dnia rano, przepłukujemy soję i wsypujemy do duzego, szerokiego garnka. zalewamy świeżą wodą tak aby ciut przykrywało i gotujemy około 2-3 godzin, do momentu az będzie miekka lub raczej kruchutka. Doprawiamy wg uznania. Ja polecam: liscie laurowe, ziele angielkskie (juz na poczatku gotowania), sól, pieprz, papryke. Gdy soja bedzie juz gotowa, dokładmy dużą ilośc koncentratu pomidorowego i jeszcze większa ilośc majeranku, który jest tutaj nie do zastapienia! Całość jeszcze chwilę podgotowujemy i... smacznego!

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin