ZUPA OGÓRKOWA.doc

(25 KB) Pobierz
ZUPA OGÓRKOWA (z kiszonych ogórków) by Sopelek

ZUPA OGÓRKOWA (z kiszonych ogórków) by Sopelek

 

Składniki:
- 3 słoiczki (250/280ml) potartych ogórków (ja dałam mamusinej roboty i dotarłam jeszcze 4 spore ogorki kiszone kupne bo mi byla za mało kwaśna (a kupne są mocno kwaśne))
- 3 spore różyczki kalafiora
- 1 spora kalarepa
- 12 plastrow kabaczka (takich na 1cm)
- 1 por
- czosnek świerzy lub granulowany
- przyprawy (sól, lubczyk, pieprz ziolowy i czarny w ziarenkach, 3 listki  laurowe)
- śmietana 18%

Do duzego gara rozdrabniamy kalafior, kroimi w kostkę kalarepę i kabaczka i wrzucamy, kroimy drobno pora i tez wrzuccamy, do tego wszystkiego ogórki i przyprawy, zalewamy wodą i na gaz. Gotujemy do miekkości warzyw, doprawiamy jak nam za mało smaczne. Jak ciut ostygnie zabielamy śmietaną.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin