Roladki z Dorsza.doc

(495 KB) Pobierz
Roladki z Dorsza

Roladki z Dorsza

Składniki, 2 porcje:

·         300 g filetów z dorsza

·         2 pory

·         4 pełne łyżki masła

·         5 łyżek śmietanki do sosów 30%

·         sól, pieprz

Wykonanie:

·         Filety z dorsza pokroić na paski i zawinąć w roladki, spinając wykałaczką. Posypać solą i pieprzem.

·         Na patelni rozpuścić masło, wrzucić pokrojone i posolone pory, dusić pod przykryciem przez około 7 minut.

·         Na pory ułożyć roladki z dorsza, dusić pod przykryciem przez około 10 minut, raz odwracając rybę. Wyjąć wykałaczki z roladek, wlać śmietankę. Roladki ułożyć na półmisku, polać śmietanowym sosem z porami. Podawać z ziemniaczkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin