Uszka do barszczu.rtf

(5 KB) Pobierz
Uszka do barszczu

Uszka do barszczu

 

Składniki na 6 porcji :

szklanka mąki

duża cebula

3 dag ugotowanych suszonych grzybów

1-2 łki posiekanych orzechów włoskich

jajo

łka oleju

posiekana zielona pietruszka

Ziarenka Smaku WINIARY lub sól

pieprz

 

Zagnieć ciasto (mąka z dodatkiem wody i soli, jak na pierogi), po czym odstaw, by "odpoczęło".

 

Posiekaną cebulę zeszklij na oleju, połącz z posiekanymi grzybami, natką pietruszki i orzechami, dopraw do smaku Ziarenkami Smaku lub solą i (mocno!) pieprzem. Wbij jajo, starannie wyrób masę.

 

Na posypanej mą stolnicy rozwałkuj ciasto, następnie wycinaj z niego niewielkie romby, nakładaj przygotowany farsz, sklejaj najpierw po przekątnej, a następnie dwa boki. Gotuj w osolonym wrzątku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin