centrum zywienia optymalnego.doc

(1830 KB) Pobierz
CZĘŚĆ I

CZĘŚĆ I

TABELE WARTOŚCI

ODŻYWCZYCH WYBRANYCH

PRODUKTÓW

Podają zawartość białka (B), tłuszczu (T)

i węglowodanów (W) w 100 g danego produktu

 


MLEKO I PRZETWORY MLECZNE

 

Mleko

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

1.

Mleko zawierające 3,5% tłuszczu

3,3

3,5

4,8

2.

Mleko zawierające 3,2% tłuszczu

3,3

3,2

4,8

3.

Mleko zawierające 2,0% tłuszczu

3,4

2,0

4,9

4.

Mleko zawierające 1,5% tłuszczu

3,4

1,5

5,0

5.

Mleko zawierające 0,5% tłuszczu

3,5

0,5

5,1

6.

Mleko kozie

3,7

3,9

4,8

7.

Mleko w proszku odtłuszczone

35,3

1,0

49,4

8.

Mleko w proszku pełne

25,5

27,0

37,1

9.

Mleko zagęszczone niesłodzone

6,6

7,5

9,4

10.

Mleko zagęszczone słodzone

7,5

8,0

55,3

 

Śmietana

Lp.

Nazwa produktu

B

T

W

11.

Śmietana tortowa zawierająca 36% tłuszczu

2,0

36,0

2,0

12.

Śmietana kremowa 30% tłuszczu

2,2

30,0

3,1

13.

Śmietana zawierająca 18% tłuszczu

2,5

18,0

3,6

14.

Śmietana zawierająca 12% tłuszczu

2,7

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin