Dip fasolowy.rtf

(5 KB) Pobierz
Dip fasolowy

Dip fasolowy

 

Składniki:

puszka białej fasoli (40 dag)

bek czosnku

4 łki oliwy

3 łki soku z cytryny

2 łki świeżego lub

2 łeczki suszonego majeranku

pieprz

l

 

Fasolę osącz na sitku, a potem zmiksuj z oliwą i sokiem cytrynowym na gładką masę. Potem obierz, przeciśnij przez praskę czosnek i wymieszaj go z masą fasolową. Dodaj majeranek, przypraw pieprzem i solą.

 

Papryki mocno opiecz w piekarniku, wyjmij, zawiń w folię aluminiową i odłóż do ostygnięcia. Obierz ze skórki i usuń gniazda nasienne. Papryki i serek zmiksuj na gładką masę, następnie dodaj oliwę, zioła prowansalskie, pieprz i sól, wymieszaj.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin