Kawa meksykańska
Najlepiej przyrządzać z kawy: Arabica San Juan Antiqua z Gwatemali, Arabica AA Plus Superstar z Kenii, Arabica Excelso, Arabica Pensylvania z Kolumbii, Arabica Maragogype Barranca Honda z Meksyku Składniki: 1 łyżka syropu czekoladowego cynamon gałka muszkatołowa 1 łyżeczka cukru 1 filiżanka mocnej kawy (najlepiej Maragogype Barranca Honda z Meksyku) Na dno gorącej filiżanki wlać syrop czekoladowy, dodać szczyptę cynamonu i odrobinę gałki muszkatołowej, dodać kawę. Bitą śmietanę utrzeć ze szczyptą cynamonu i gałki muszkatołowej oraz cukrem, następnie nałożyć na wierzch filiżanki z kawą. Prostsza i szybsza w wykonaniu wersja polega na przybraniu kawy bitą śmietaną i posypaniu korzennymi przyprawami.
tilia62